nieuws

Open Dag bij Degreef & Partner: Klimaatmaatregelen en bezuinigingen in de praktijk.

Op 13 november wordt er bij Degreef & Partner op bedrijventerrein De Brand een open dag georganiseerd. Hier kunnen geÔnteresseerde bedrijven een aantal maatregelen zien die genomen zijn om de medewerkers een comfortabelere werkomgeving te bieden en tevens om energie en kosten te besparen.  Dit project is gerealiseerd d.m.v. samenwerking met 2 collega-ondernemingen op De Brand, Klimax Installatiebedrijven en van mackelenbergh electro bv.

Klimax Installatiebedrijven heeft voor de kantoren een warmtepompsysteem op basis van lucht-lucht gecombineerd met warmteterugwin (WTW) ventilatie en individuele regeling toegepast. In het magazijn hebben we ventilatoren aangebracht die in de winter de warme lucht naar beneden drukken. Hierdoor bespaar je op eenvoudige wijze tot 40% van het gasverbruik.

De firma van mackelenbergh heeft in het kantoor deel  het verlichtingsniveau tot wel 300% verhoogt waardoor nu alle werkplekken een comfortabel lichtniveau hebben. In deze tijd wordt 80% van onze informatie via de ogen verkregen en is een goede verlichting hierbij onontbeerlijk. In de magazijnen is een zeer efficiŽnte verlichting aangebracht. Door een goede gelijkmatigheid en verbetering van het lichtniveau zijn de producten van hoog tot laag goed te herkennen. Deze maatregelen resulteren in een reductie van ongeveer 30.000 KWh op jaarbasis. Wat overeenkomt met 19.000 kg vermindering van  Co2 uitstoot. Daarbij nog opgeteld de besparing op vervangingskosten. Is er een gemiddelde investering terugverdientijd gerealiseerd van ongeveer 5 jaar. Toch een rendement van 20%, waarbij ook in acht te nemen dat de verlichtingsinstallatie technisch ook weer in perfecte staat is. Van mackelenbergh electro bv beheerst deze technieken tot in detail. Dat laat deze installateur mede zien in hun bedrijfspand, dat de status van `meest duurzaam` heeft verkregen vanuit SenterNovem.  En waar men ook beschikt over een eigen lichtcentrum.

Op 13 november staan om 10:00 uur en om 14:00 uur specialisten van bovenstaande bedrijven klaar om u een rondleiding te geven en in detail de genomen maatregelen uit te leggen

U kunt zich aanmelden middels een email aan Roos@degreef-partner.nl ovv Open dag met een vermelding van uw tijdstip van bezoek, 10:00 uur of 14:00uur.  FM ENERGIE AWARD

De FMN Energie Award 2009 wordt uitgereikt aan een energieverbruiker die op het gebied van zowel energiebesparing, energiebeheer als energie-inkoop een optimale situatie heeft bereikt. Facility Management Nederland heeft besloten om deze prijs te adopteren. De inzendingen zijn door een deskundige jury beoordeeld op o.a. originaliteit, innovatie en duurzaamheid.
Voor de FMN Energie Award 2009 zijn bij de jury 10 inzendingen binnen gekomen. Op een enkele na waren deze van hoge kwaliteit. Ook waren ze zeer divers, van een huis dat zelf energie opwekt, het zogenaamde energieplushuis, tot een zeer doordacht renovatie-project. De jury heeft gemeend 5 nominaties toe te kennen. Deze nominaties zijn gestoeld op het gemiddelde van de cijfers die de juryleden onafhankelijk van elkaar op basis van de criteria aan de inzendingen hebben gegeven.

De juryleden van de FMN Energie Award 2009 zijn:
- Hidde van der Kluit, Facility Management Nederland
- Harmen Weijer, EnergieGids.nl
- Ronald van Luijk, Nederlandse Vereniging voor Technisch facilitair management in de Gezondheidszorg
- Eric Picard, Vereniging van Energie, Milieu en Water
- Ton Ceelie, Energy Circle
- Vianney Schyns, Utility Support Group
- Gerard Vos, Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude